Ledenlogin

Repetitie

Onze vrienden krijgen voorrang!

voorkant_vriendenkaart_2-3-2022_zonder.jpgIn de vorige editie van het Samenspel kondigden we het al aan: ons lenteconcert op zondag 10 april (om 11:30 in de Witte Valk, toegang gratis!). Maar in dat bericht lichtten we ook een tipje van de sluier op van iets heel leuks, namelijk onze vriendenactie. Wij zoeken naar vrienden die ons steunen door dik en dun en in ruil daarvoor mogen zij áltijd gratis naar onze concerten komen.
Wij zoeken vrienden voor het leven
De afgelopen twee jaar waren voor geen enkele vereniging makkelijk. Twee jaar lang geen donateursgelden en geen collecte; dat heeft gevolgen voor de financiële situatie van de vereniging. Vooral omdat we onze dirigent gewoon hebben doorbetaald, omdat we ook digitaal zijn gaan repeteren. Nu vinden we het concept van donateurs niet echt meer van deze tijd. Daarom zijn we op zoek naar vrienden. Vrienden die ons steunen en waar wij in onze plaats dan weer graag iets voor terug doen.
Hoeveel zijn we u waard?
Als vriend blijft u meer betrokken bij onze vereniging en steunt u onze activiteiten. We hebben 3 soorten ‘vriendschappen’: voor € 10,-, € 25,- of € 50,- per jaar. Met uw steun kunnen wij muziek kopen, instrumenten onderhouden en vervangen, de huur van onze repetitieruimte betalen en activiteiten organiseren. En iets wat wij heel belangrijk vinden: het in stand houden van ons leerorkest, waar nieuwe muzikanten (jong en/of ouder) kunnen ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Daarom zijn onze vrienden dus heel belangrijk en belonen we hen graag. Als vriend krijgt u een vriendenkaartje en daarmee kunt u gratis naar onze concerten.
Wilt u onze vriend worden? Dan kunt u tijdens ons concert op 10 april een vriendenkaartje kopen bij de speciale kraam. Maar u kunt ook contact opnemen met Annie Balk via 06-1818 9491 of anniebalk@hotmail.com. Bij onze vaste donateurs komen we dit jaar nog langs om het donateurschap om te zetten in een vriendschap!

Eindelijk!

Wat een bijzondere ervaring zondag 26 september 2021. Na anderhalf jaar konden we weer eens spelen voor publiek!

Het stond al heel lang in onze agenda zondag 26 september een buiten concert voor Cultureel Centrum De Plataan.

In eerste instantie zou het een concert worden samen met onze zustervereniging St. Caecilia, maar daar kwam iets tussen. We vonden het echter jammer om dan helemaal niets te doen. We hadden al een repetitie dag gepland en vonden het ePlataan 26 september 2021igenlijk allemaal een goed idee om er dan maar een soort openbare repetitie van te maken aan het einde van de dag. En wat hebben we dat nog getroffen! Schitterend weer en ook nog heel wat publiek. Heerlijk om weer eens te kunnen laten horen waar we op gerepeteerd hebben. En mensen te verblijden met mooie muziek.

En het werd zelfs een heel speciale middag, want nu was daar eindelijk de mogelijkheid om onze 3 jubilarissen hun speldjes te kunnen overhandigen. Freek Hart is al 40 jaar lid bij onze vereniging en Tineke Beerepoot-Balk en Annie Balk-Dalebout beiden al 50 jaar!

3 jubilarissen 2021Ze zullen allen wel eens gedacht hebben wanneer krijgen we onze onderscheiding nu eens, want Freek is assistent penningmeester en had allang de rekening betaald, Tineke en Annie zitten beiden in het bestuur en Tineke gaat over de jubilarissen, die was dus eigenlijk als eerste op de hoogte. Toch geloof ik dat ze het niet verwacht hadden tijdens dit optreden! En werden ze dus blij verrast met een speldje, een oorkonde en natuurlijk bloemen.

Zo begon dit seizoen al heel mooi, we hopen nog veel moois te kunnen laten horen dit jaar. Ons volgende optreden is op zondag 21 november tijdens ons winterconcert in De Huesmolen. Daar hopen we u ook weer te ontmoeten! We zijn al heel druk aan het repeteren om weer wat moois te laten horen!

Tot dan!

Bert Dalenberg 90 jaar!

Vrijdag 9 april hebben wij een serenade gebracht aan de 90-jarige Bert Dalenberg.
Bert is lid van verdienste van onze vereniging, is in 2015 ook beloond met de appla

thumbnail_IMG_7537.jpg

us prijs van onze vereniging en dat heeft hij ook zeker verdiend.
Hij betekent veel voor onze vereniging.
Niet alleen is hij een trouwe supporter. Jarenlang zijn wij als vereniging bij mensen langs de deur geweest om geraniums te verkopen (is al wel heel wat jaren geleden , rond jaren ’90 geloof ik). Hier was Bert een van de oprichters van.
Verder is Bert zeer betrokken bij de organisatie van onze concerten in de sporthal Zwaag. Hij haalt veel sponsorgeld op voor deze concerten.
En ja als zo’n persoon dan 90 jaar wordt mag dat niet ongemerkt voorbij gaan!
Vandaar dat wij dus op vrijdagavond 9 april even een serenade kwamen brengen. Lettend op de coronaregels , dus op gepaste afstand van elkaar.(maar wat is het dan toch leuk om weer even te kunnen spelen!)
thumbnail_IMG_7532.jpg
Bert , we hebben je gelukkig kunnen verrassen met deze serenade. We wensen je nog jaren veel geluk en gezondheid toe en hopen elkaar weer snel te mogen ontmoeten op een van onze concerten.

Annie Balk

De Herleving tijdens Corona

Het was bijzonder dat we tijdens de uitvaart van Gerbrand Balk elkaar weer konden ontmoeten en met een klein ensemble weer samen konden spelen.

Na al die weken dat we niet samen kunnen repeteren was het toch fijn elkaar weer te zien. We missen allemaal het avondje in De Plataan. 

We zijn wel met een aantal leden samen aan het repeteren via de computer, maar helaas kan niet iedereen daar om verschillende redenen aan mee doen op de dinsdag avond. Dankzij de inspanning van onze dirigent Rolf Hoogenberg lukt het nu om ook digitaal echt samen te spelen.

We hopen dat het snel mogelijk wordt om weer lijfelijk aanwezig te zijn in de Plataan om samen, vooralsnog op gepaste afstand, te repeteren. We hebben er echt zin in!

Houdt vol allemaal! Het komt goed! 

 

Een waardig afscheid

Zaterdag 6 maart hebben we helaas afscheid moeten nemen van ons erelid Gerbrand Balk die op 2 maart overleden is.

Gerbrand is maar liefst bijna 75 jaar lid geweest van onze vereniging. Begonnen op de bugel en later overgestapt naar de bastuba. Wat heeft hij altijd genoten van het muziek maken! Hij heeft altijd veel voor de vereniging betekend.

Gerbrand wist dat zijn einde naderde en had de wens dat de Herleving zou spelen met zijn uitvaart. Normaal geen probleem natuurlijk, maar iimage.jpegn Corona tijden is alles anders. In overleg met de familie, de uitvaartleidster en dirigent is besloten om met een minimale bezetting na afloop van de plechtigheid binnen, buiten 2 muziekstukken te spelen op het kerkhof. En als laatste “De Last Post” op de trompet.

Er waren zoveel mogelijk leden aanwezig tijdens de erehaag die gevormd werd voor de rouwstoet op weg naar de kerk.

Het werd een waardig afscheid en wat klonk de muziek mooi! Het maakte veel indruk.

Twee jubilarissen bij De Herleving Zwaag

Dinsdag 24 november 2020 was het dan eindelijk zover voor onze basklarinetspeler Guus Janssen om gehuldigd te kunnen worden voor zijn 25-jarig lidmaatschap bij muziekvereniging De Herleving Zwaag. Bovendien kon onze dirigent Rolf Hoogenberg in het zonnetje gezet worden voor zijn 12,5-jarig dienstverband bij onze vereniging.

Herleving Zwaag met 2 jubilarissen

Het was de bedoeling om tijdens ons lenteconcert op 14 april hier aandacht aan te besteden, maar dat ging vanwege de corona niet door. Het werd vooruitgeschoven naar ons winterconcert op 14 november, maar toen in de loop van het jaar duidelijk werd dat ook dat niet haalbaar werd vonden we het een goed idee om dan tijdens de repetitie van 10 november hier aandacht aan te besteden. Helaas ging op die datum de repetitie niet door omdat Cultureel centrum De Plataan voor 2 weken gesloten werd. Op 24 november konden we wel weer repeteren en dus moest het er nu eindelijk van komen!

Guus Janssen is een stille, hardwerkende kracht voor onze vereniging, die begonnen is met het spelen op de klarinet en later is overgestapt op de basklarinet. Is 2x voorzitter geweest van onze vereniging en is nu actief in de concertcommissie en helpt ons met de website. Kortom onmisbaar!

2 jubilarissen Herleving ZwaagTot zijn eigen verbazing behoorde dirigent Rolf Hoogenberg ook tot de jubilarissen. “Ben ik echt alweer zolang bij jullie in dienst?” Rolf is in 2008 bij onze vereniging begonnen en weet het voor elkaar te krijgen die oude vereniging (in 2022 bestaan we 110 jaar!) springlevend te houden. Hij weet de leden goed te motiveren, is zeer muzikaal en zorgt ervoor dat alle leden elke dinsdag weer blij komen repeteren. Zelfs in deze moeilijke coronatijd die van iedereen aanpassingen vraagt. Wij hopen dat de samenwerking nog lang doorgaat.

Muziekvereniging de Herleving hoopt dat zij snel weer iets van zich kan laten horen. We zijn blij dat we in ieder geval weer samen kunnen spelen en hopen u snel weer te kunnen verrassen met een mooi stukje muziek! Blijf gezond allemaal!

Mooi dubbelconcert met TAVENU

 

Het harmonieorkest van Muziekvereniging De Herleving heeft op 25 januari samen met het fanfareorkest van muziekvereniging TAVENU een zeer geslaagd concert gegeven in de Torenschouw in Opperdoes .

Beide verenigingen hebben goed kunnen laten horen wat ze in hun mars hebben.

Het optreden werd afgesloten met een gezamenlijk muziekstuk.

Al met al een zeer geslaagde avond! Leuk dat een aantal trouwe fans ook mee gereisd waren naar Opperdoes!

Ons volgende concert is wat dichterbij nl. in Hoorn en wel op zaterdag 7 maart.

Dan geeft het harmonieorkest samen met de Hoornse Brassband een dubbelconcert in het Octaaf ( J.D. Pollstraat 1, 1623 LM Hoorn).

De bedoeling van dit concert is om u duidelijk te laten ervaren wat het verschil is tussen een harmonieorkest en een Brassband .

Ook dit beloofd weer een mooie muzikale avond te worden.

Dus komt u ook??

Graag tot ziens!

Annie Balk

Harmonieorkest De Herleving in Opperdoes

Bedankt, danke! Es war wieder einzigartig mit euch!

Het is alweer een week geleden dat wij na een fantastisch geslaagd weekend weer met de bus teruggekomen zijn in Zwaag na een fantastisch weekend met onze Zwitserse vrienden van Musikverein Islikon Kefikon. Een week die we ongetwijfeld allemaal nodig hadden om weer bij te komen, want er werd vorig weekend veel gefeest, plezier gemaakt en muziek gemaakt met elkaar. 

20150515 Aankomst Zwitserland gecomprimeerdHet begon op donderdagochtend 14 mei om 05:00u bij de Plataan waar we met een dubbeldekker van Alpha Tours vertrokken in de richting van Zwitserland. Na een multinationale tour via België, Luxemburg en Frankrijk, bereikten we om 17:30 de eindbestemming: de Turnhalle in Gundetswil waar we feestelijk werden onthaald door onze Zwitserse vrienden. Na het welkomstwoord en de verdeling van de leden over de gastgezinnen was het duidelijk dat we dit weekend het feest zouden doorzetten dat twee jaar terug na een geslaagd weekend in Zwaag begonnen is. Of eigenlijk het feest dat vele jaren terug al begonnen is, want de eerste contacten met Zwitserland stammen al uit de jaren zeventig!

Donderdagavond konden we allemaal bijkomen van een lange busreis. Alhoewel, waarbij de ene deze avond gebruikte om uit te rusten, gingen andere leden er nog op uit in Frauenfeld om er een late avond van te maken.

20150515 Herleving Schwingen gecomprimeerdVrijdagochtend, 15 mei, moesten we allemaal weer vroeg ons bed uit. Om 09:00u verzamelden we ons in Gachnang om het dagprogramma te beleven. Helaas zat het weer deze dag ons niet mee, en hebben we daarom het slecht-weer-programma gedraaid. Hiervoor gingen we eerst Schwingen. Schwingen is een Zwitserse nationale sport en is een variant op worstelen. In de afbeelding hiernaast en in het fotoalbum is te zien hoe Schwingen eruit ziet. Aansluitend hebben we geluncht onder het genot twee musicerende alphoornblazers. Na de lunch gingen we met de bus naar Frauenfeld waar we een bezoek brachten aan het natuurmuseum. Hier konden we van alles horen en zien over de rijke natuur en archeologie van Kanton Thurgau (het gebied, c.q. soort provincie, waarin de gemeente Gachnang ligt).
Rond een uur of 16:00u werden we weer met de bus teruggebracht naar Gachnang waar de gastgezinnen ons ophaalden. We hadden kort de tijd om ons op te frissen, want om 18:00u gingen we met z’n allen eten in de Mehrzweckhalle van Gachnang. Maar voor het zover was, werd er een keurige demonstratie gegeven over hoe het broodje hamburger belegd moest worden. Dat kon dus niet meer verkeerd gaan! Aansluitend op de lunch hadden we een geweldige feestavond. Gezellig praten, zo snel mogelijk koeien melken, een wedstrijdje spijkerslaan (met een holle hamer!) en een reactiespel waren de smaakmakers van de avond. Ook een kleine delegatie van blaaskapel de Bloknoten voegden nog een Hollands tintje toe aan de avond.
De feestavond duurde tot in de kleine uurtjes en was meer dan geslaagd.

Zaterdagochtend, 16 mei, kon er een klein beetje uitgeslapen worden voor degene die dat wilden. Maar niet iedereen wilde dat, en zo gingen er ook een aantal leden met hun gastgezin naar een lokale brouwerij, of maakten zij een ochtendwandeling in de bergen die Zwitserland rijk is.20150516 ConcertRheinfallen gecomprimeerd
In de loop van de ochtend verzamelden we ons weer om met de bus naar de Rheinfall in Neuhausen (nabij Schaffhausen) af te reizen. Met de watervallen als spectaculaire achtergrond, werd er door De Herleving een buitenconcert gegeven. We wisten het publiek te vermaken en tijdens de uitvoering van Halleluja wisten wij het publiek tot tranen toe te ontroeren. Wat was dat een ongelofelijk mooi optreden met een sprookjesachtige omgeving!

Na het ‘Platzkonzert’ bij de Rheinfall reden we weer terug naar Gachnang om ons voor te bereiden voor de ‘Abendunterhaltung’; het gezamenlijke concert met de Zwitsers. Nog één laatste generale repetitie, nog even kort opfrissen en gezamenlijk eten: we waren er helemaal klaar voor. Momenten voordat het concert aan zou vangen werden er in alle haast nog vele tafels en stoelen bijgeplaatst, want er kwam zeer veel publiek op af. In een zaal met ongeveer 400 man publiek, speelden zowel de Zwitsers als wijzelf een bijna foutloos concert. Op de momenten dat het moest, werden de juiste noten geraakt. Het werd opnieuw een mooi en onvergetelijk concert; voor de muzikanten, als ook voor het publiek.
Na de laatste noten van het concert en het zeer lange applaus voor beide orkesten, was het weer tijd voor een feestje. Nog één keer nu het nog kon, want de volgende morgen moesten we helaas weer met de bus terug naar huis. Opnieuw tot in de kleine uurtjes werd er doorgefeest. Wat hadden wij het gezellig! Dit was de volgende morgen, zondagochtend 17 mei, ook duidelijk te zien. Tenminste, voor zover je nog door je eigen ogen heen kon kijken, want die waren bij iedereen klein… héél klein!

Voor het slapen gaan in de bus nog één keer alle Zwitsers bedanken en uitzwaaien. En ook wij werden nog één keer getrakteerd: broodjes, chocola en appels voor onderweg. En als aandenken allemaal een klein Zwitsers zakmes. Als laatste boodschap aan hen:

BEDANKT, DANKE! ES WARE WIEDER EINZIGARTIG MIT EUCH!

Jubilarissen

Vol trots kunnen wij u vertellen dat wij 8 jubilarissen in ons midden hebben die maar liefst !25 jaar! lid zijn van muziekvereniging De Herleving uit Zwaag! Van links naar rechts; Piet Werkhoven, Haiky Groot, Marijke Vet, Marco Jansen, Marga Machtel, Steven Schulenklopper, Robin de Lange en Ton Broedersz. Allemaal van harte gefeliciteerd en we hopen dat jullie nog lang bij de vereniging zullen blijven! 

Herleving zwaag jubilarissen 2015 Koffieconcert

© 2012 - 2024 - Muziekvereniging De Herleving - Alle Rechten voorbehouden